Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Haldusreformi aruteludel hoog maas (0)

Kevadel tugevamaid tuure üles võtma hakanud haldusreformi arutelud on suvepuhkuste ajaks sumbunud.

Kuigi ka Ida-Virumaal on omavalitsuste ühinemise osas veel palju lahtisi otsi ja selgeks rääkimata teemasid, ei ole praegu mingeid märke, et vastuvõetavaid lahendusi väga tugevasti otsitakse. Kui Kiviõli piirkonnas hakkab tulevane omavalitsus küllaltki selgeid piire võtma, siis mujal on seis üpris segane ning puudub klaar ettekujutus, millise kujuga omavalitsused siin järgmise aasta sügisel toimuvateks kohalikeks valimisteks tekkimas on. Pealegi üsnagi mitmete siinsete omavalitsuste puhul ei anna seni tehtud ühinemisettepanekud kokku nõutavat vähemalt 5000 elanikku.

Uskuda tahaks vähemasti seda, et praegused omavalitsusjuhid jõuavad suvel rohkem oma linna või valla inimestega suhelda, õhusolevaid ühinemisplaane arutada ja oma kavatsusi põhjendada.

Kuigi kohalikel volikogudel on üldjuhul kombeks, et jaanipäevast kuni augusti lõpuni koos ei käida, siis sel aastal tasuks ilmselt pidada ka erakorralisi istungeid ja keskenduda just põhjalikumalt erisuguste ühinemisplaanide aruteludele. See on piisavalt tähtis küsimus, millega tuleks rahvaesindajatel aktiivselt tegelda ka suvisel ajal.

Haldusreformi kalendri kohaselt tuleb ühinemise otsuste taotlused edastada maavanemale hiljemalt uue aasta alguseks. Plaani pidamiseks ja võimalikult heade lahenduste leidmiseks selles keerulises pusles on jäänud vaid viis kuud.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648