Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Kui kinnisvarale peale maksta (0)

Pea kõik Ida-Virumaa omavalitsused on viimase paarikümne aasta jooksul elanikke kaotanud. Põhjuseid on siin mitmeid, alates negatiivsest iibest, lõpetades noorte lahkumise ning tööpuudusega. Elanike vähenemine on ka protsentuaalselt olnud eri omavalitsustes erinev, kuid sellele vaatamata püsiv tendents.

See ongi sundinud omavalitsusi astuma samme, võitlemaks inimeste, teisisõnu ka maksumaksjate eest. Selleks on kehtestatud mitmesuguseid hüvesid: toetusi, kingitusi, soodustusi jne. Tegelikult me ei tea, kui palju on neist kasu olnud, sest elanike vähenemine pole olematuks muutunud kusagil – mõnel pool ehk neil põhjusil aeglustunud.

Nüüd on mõned vallad, nagu Iisaku ja Mäetaguse, asunud kinnisvara arendama, pakkudes kodu rajamiseks ülisoodsa hinnaga krunte. Selge see, et kumbki omavalitsus pole üle-eestilises ega ka maakondlikus mõttes kuigi suur tõmbekeskus, kuid nad tekitavad oma pakkumisega eelise nende inimeste silmis, kes soovivad ja saavad endale maapiirkonda kodu rajada ning hakkavad selleks plaane tegema.

Loomulikult tekib kohe uus argument seoses töökohtadega, sest kinnisvara võib ju kunstlikult kättesaadavamaks muuta, ent kui töökohtade arv ei kasva, pole sel suurt mõtet. Aga teisalt võiks mõelda ka nii, et kui piirkonnas ei ole inimesi, pole ka ettevõtjal mõtet seal töökohtadesse investeerida.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648