Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Kuhu meid tahetakse uue hooga juhtida? (0)

Elle Purde-Prits.

Jälgides Jõhvi kodaniku ning maksumaksjana kaks ja pool aastat kestnud tsirkust volikogus − selle aja jooksul on jõutud teha neli umbusaldusavaldust −, tekib küsimus, miks mingisugune veider seltskond korraldab pidevalt endale meelelahutusi minu raha eest ja justkui minu huvides. Mis on nende verd ihkavate revolutsioonide eesmärk, jääbki arusaamatuks.

2014. aasta mai. Jõhvi volikogu opositsioon esitab avalduse volikogu esimehe umbusaldamiseks, jättes selle avalduse põhjendamata. Põhjus, nagu aru olen saanud, polegi oluline. See võib olla mis iganes, ebameeldiv hingeõhk näiteks. Tavaliiget umbusaldada ei saagi. Huvitav, miks? September 2014. Nõutakse volikogu esimehe vabatahtlikku tagasiastumist. Juuni 2015. Sotsid esitavad umbusaldusavalduse volikogu esimehele. Teet Enok on rahulolematu volikogu töö korraldusega samamoodi nagu tema töötajad nigelate ja hilinevate töötasudega.* Maha esimees!

Jõulukingituseks sai umbusaldusavalduse volikogu aseesimees Kaarel Pürg.

Novembris 2015 teatavad sotsiaaldemokraadid, et lõpetavad fraktsioonina tegevuse ja jätkavad sõltumatute volikogu liikmetena, sest neil on tekkinud tunded. Esiteks neid ignoreeritakse ja teiseks üritab Sotsiaaldemokraatlik Erakond neid mõjutada. Rääkides tunnetest, siis vildakast infotöötlusest kujunenud uskumus ei ole kindlasti tunne, vaid mõjutusluul ning teiseks on mul valijana küsimus, kas volikogu on kosjakontor, kust sõprust, armastust ja suuri tundeid otsitakse. Kolmandaks tekib mul arusaam, et kõlava nimega uusfraktsiooni K.Õ.V.A esimehe Vadim Jerjomenko tunne, nagu teda ignoreeritaks, tuleneb tema riigikeele mitteoskamisest. Või mitte ainult. Ei saa aru, mis motiividel läheb poliitikasse sektantliku koguduse usujuht, kes deklareerib avalikult, et peab vene põhikooli oma koguduseks. Huvitav, kas talle “tundub”, et ka volikogu on tema kogudus?

Ei mõista, mis motiividel läheb poliitikasse kõrge politseiohvitser Sergei Andrejev, kes enda sõnul võitleb volikogus korruptsiooni vastu ning õiglase ja läbipaistva õigusriigi eest. Kas see on ikka õige koht politseinikul korruptsiooniga võidelda? Kas Narva korruptsioon on juba seljatatud? Kui paljudes volikogudes üldse on liikmeks nii kõrged politseiametnikud? Millisest õigusriigist räägib Andrejev, kui politsei on otsapidi poliitikas, selle asemel et tööd teha? Politsei peaks hoidma ennast poliitikast eemale, vastasel juhul on tegemist politseiriigiga.

Ühele on volikogu kogudus, teisele koht, kus korruptsiooniga võidelda, kolmandale erafirma pikendus. Kes on neile andnud volituse tekitada lõputuid kaoseid? Ei tööta ise ega lase vallavalitsusel töötada. Jaanuari Jõhvi Teatajas on kirjas 24 kavandatud projekti ligi 2,5 miljoni euro väärtuses ning need kõik on vaja ellu viia. On inimesi, kes tahavad Jõhvi arengusse investeerida. Jõhvi vabaajakeskuses oleks töökoht mitmesajal inimesel, rääkimata tuhandetest noortest, kel oleks võimalus sisustada vaba aega prosotsiaalse tegevusega väljaspool bussijaama. Aga ei! Meil kogu aeg kedagi umbusaldatakse, kahtlustatakse, pannakse kinni. Ükskõik mis vahenditega, kas või inimõiguste rikkumisega, peaasi et töö seisaks.

Iljitši sünnipäeva, 22. aprilli, tähistati uue umbusaldusavaldusega. Teet Enok, kelle allkiri seisis umbusaldajate reas esimesena, ütles, et umbusalduse põhjus on vajadus tuua valla juhtimisse uut hoogu, kuna praegu “kulutatakse auru muudele asjadele”.

Ma küsin kõnealustelt volitatutelt: kes kulutab ja kuhu mind tahetakse uue hooga juhtida?

* Maksuameti andmetel maksis Teet Enoki juhitav ehitusfirma Katevara terve möödunud aasta jooksul kokku tööjõumakse kõigest 2219 eurot, mullu esimese poolaasta jooksul aga 0 eurot (toimetuse märkus).

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648