Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Kas nüüd? (0)

Alates 2005. aastast, mil kohalik oligarh Nikolai Ossipenko asus oma nimekirjaga osalema Jõhvi kohalikel valimistel, on mitmel korral olnud võimalus, et ärimees saab lõpuks oma tahtmise ja võtab ka Jõhvis võimu, nagu tal on olnud mõju Kohtla-Järvel juba aastaid. Kuigi võitlus on olnud tasavägine, pole ta Jõhvis lõplikult võimule siiski saanud. Viimati oli pingeline seis 2014. aasta kevadel, kui Tauno Võhmari valimisliit Jõhvi Heaks leidis, et nende liider on asunud Ossipenkoga salakoostööle, ja Võhmar läks lõpuks oma endiste liitlastega selle pärast tülli. Ossipenko leer tõrjuti taas eemale.

Sellel võib olla konkreetne rahaline tulemus. Eelmisel aastal toimunud Jõhvi teede ja haljasalade hooldushange läks vallale oluliselt vähem maksma, kui võinuks arvata. Koalitsioonipoliitikute väitel oli põhjuseks see, et võeti välja eelmiste vallajuhtide ajal hanketingimustesse viidud kriteerium, mille järgi pidi hankel osalejal olema spetsiifiline sertifikaat, mis Ossipenko firmal N&V on olemas, aga paljudel mitte ja tegelikult ühegi seaduse järgi ei peagi olema. Suurenes võimalike konkurentide ring ja N&V küll võitis, kuid pakkumine oli konkurentsi tugevnemisel oluliselt soodsam, kui vald eeldas.  Nii hoiti kokku 400 000 eurot maksumaksja raha.

Praegu on volikogus aga huvitavas olukorras Narva politseijuht Sergei Andrejev, kelle häälest võib paljuski sõltuda, kas viimaste aastate suurema korruptsiooniasjaga seotud Ossipenkol õnnestub saavutada kõrge politseiametniku toel kontroll maakonnakeskuse võimu üle või mitte.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648