Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Vägikaikavedu omade vahel (0)

Kuna Narvas ei ohusta ükski teine erakond Keskerakonna ainuvõimu, siis pole sugugi üllatav, et seal puhkevad aeg-ajalt hõõrumised omade vahel.

Sageli ei ole neil vägikaikavedudel suurt mingit pistmist maailmavaateliste erimeelsuste ega sisuliste vaidlustega selle üle, kuidas Narva elu paremini edendada. Küsimus on pahatihti vaid kohalike äritegelaste eri gruppide võitlusega mõjuvõimu pärast linna valitsemisel.

Nii on ka seekord. Neljapäeva õhtul toimunud Keskerakonna Narva piirkonna juhatuse esimehe valimistel sai europarlamendist Narva lahkhelisid lahendama tõtanud Yana Toom seljavõidu piirilinna kauaaegse esipoliitiku Mihhail Stalnuhhini üle.

Samas kinnitavad mitmed allikad, et selline tulemus oli eelkõige ettevõtja ja poliitiku Aleksei Voronovi kulissidetaguste pingutuste tulemus.

Narvas hakkas olukord käärima eelmise aasta novembris, kui teise kohaliku mõjuka ärimehe ja poliitiku Fjodor Ovsjannikovi leer eesotsas tollase linnapea Eduard Eastiga üritas kärpida Voronovi mõjuvõimu linnas. Vastukäiguna korraldas ta volikogus võimupöörde, mille tulemusel East ametist tagandati. East omakorda soovis, et tema vastu hääletanud keskerakondlased heidetaks erakonnast välja, sest seda näeb ette põhikiri. Voronov suhtles aga samal ajal aktiivselt Keskerakonna peakontoriga, kus oldi jällegi huvitatud, et erakonna esimehe valimistel Edgar Savisaare asemel Kadri Simsonit toetanud Stalnuhhinile ja tema lähikonnale koht kätte näidataks.

Voronovi leer saigi hakkama sellega, et tõi Rugodivi saali inimesed, kes oma hääled Toomi kasuks andsid. Et asi kindel oleks, sõitis oma toetust Narva avaldama ka Savisaar ise.

Lähiajal seisavad juhtide valimised ees ka Keskerakonna Ida-Virumaa ja Kohtla-Järve piirkonnas, mis olid samuti Simsoni-meelsed. Võib eeldada, et sealgi on oodata paleepöörde katseid.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648