Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Jõhvi kontserdimaja uue kohviku nimeks saab Noot (0)
Kohvik Mozarti 2011. aastal korraldatud slaavi köögi õhtul ei võinud Aare Rebban (vasakul) teada, et kunagi hakkab just tema sama kohvikut − küll teise nime all − juhtima.Kohvik Mozarti 2011. aastal korraldatud slaavi köögi õhtul ei võinud Aare Rebban (vasakul) teada, et kunagi hakkab just tema sama kohvikut − küll teise nime all − juhtima. 

Jõhvi kontserdimajas oktoobrikuu alguses avatava uue kohviku pidajaiks on Aare Rebban ja Rita Engaste ning kohvik hakkab kandma kontserdimajale sobivat ja musikaalset nime − Noot.

 

Jõhvi kontserdimaja direktor Piia Tamm alustas juttu kontserdimaja uuest kohvikuoperaatorist sõnadega: “Meil on ikka iga viie aasta tagant kohvikupidaja vahetus. Värskendused mõne aja tagant on vajalikud.”

Suured nõudmised 

Tänavu oktoobris oma 10. sünnipäeva tähistava kontserdimaja esimeseks kohvikupidajaks oli Fazer Amica. Viis aastat hiljem võttis ohjad kohvikus üle BBQ Catering Riho Leppiku ja Kaur Kuurme juhtimisel. Tänavu kevadel lõppes viieaastane leping ja pealinna mehed lahkusid koos kohviku senise nimega Mozart.

Tamm ei nuta, et nüüd on Amadeus (kohaliku kino nimi) ilma Mozartita: “Usun, et nimi Noot sobib ka väga hästi kontserdimaja tegemistega kokku.”

Nüüd hakkab kohvik kandma nime Noot ja seal hakkavad opereerima ürituste korraldajana maakonnas tuntust kogunud Aare Rebban  ja Rita Engaste, kes on kontserdimajas catering’i teenust mõnedel firmaüritustel pakkunud juba varem oma firma Maidla Mõisa Köök kaudu.

Direktor Tamm tunnistab, et uut operaatorit polnud lihtne leida. “Me pole lihtne partner. Maja on väga suur ja samas pole päevad ühesugused − ka külastatavuse poolest. Kindlasti oleme nõudlik partner. On palju nüansse, millega peab arvestama, ja ma väga loodan, et uus koostööpartner saab kõikide meie soovide täitmisega kenasti hakkama − loomulikult ka publiku kiire teenindamisega,” ütles Tamm.

Direktori sõnul on tore see, et valdkond on kümne aastaga tublisti arenenud. “2005. aastal polnud meil muud valikut kui võtta operaator väljastpoolt regiooni kaasa. Loodan, et väikeettevõtjad nii palju arenevad ja samuti võrgustik, mille nad kaasa toovad. Tahame teha väga tihedat koostööd Viru Toiduga, mis ühendab kohalikke väiketootjaid, et võimalikult suur hulk toorainet oleks kohalikku päritolu. Meil on toredaid ideid ja loodan, et lõpuks need realiseeruvad. Praegu võtab sisseelamine aega,” ütles Tamm.

Praegu on teada, et Noot avatakse oktoobri alguses, aga täpset kuupäeva ei oska osalised veel nimetada. “Kontserdimaja sünnipäevaks oleme igatahes valmis, kuigi osa plaanitud uuendusi jääb siiski ka veel oktoobri lõppu,” lubas Engaste.

“Praegu tegeleme inimeste, seadmete ja dokumentatsiooni korraldamisega − needsamad asjad on ühtlasi ka suurim väljakutse,” rääkis Rebban, kes näiteks teisipäeval käis veteriaar- ja toiduametis. Seal esitles ta ametnikele avatava kohviku enesekontrolliplaani, mis peab toitlustuskohas tagama, et kõik klientidele pakutav oleks nõuetekohaselt valmistatud ja kvaliteetne.

Rebban ja Engaste tunnistavad mõlemad, et nad üksi poleks julgenud nii tõsist väljakutset nagu kontserdimaja kohvik vastu võtta. Rebbani kokkupuude catering’iga ulatub viieteist aasta taha.

Esialgu kolmeks aastaks

Rebban on nõus, et toitlustusäri pole lihtsate killast.  “Muidugi on konkurents suurenenud ka meie armsas linnas ja seetõttu pole pingutamiseta võimalik midagi ära teha. Eks ka meie kohvikusse on inimtühjad perioodid juba sisse kodeeritud ja suur väljakutse on neid oma ideede ja pakkumistega täita,” räägib Rebban. Engaste ütleb, et talle tundub kõige raskem ülesanne kohvikusse sobivad teenindajad leida − siinne klientuur on ikkagi väga nõudlik.

Engaste ütleb, et praegugi võivad tema või Rebbaniga ühendust võtta inimesed, kes tahavad end peagi avatavas Noodis proovile panna − oodatud on kokad ja teenindajad. Rebban lisab, et õhtustel üritustel on vaja kindlasti lisatööjõudu. Rebbani sõnul on olemas kogemustega kokk, kes aitab vähemalt kohviku käivitamisel.

Eelmine toitlustaja kontserdimajas seadis lati kõrgele − näiteks peakokk Aleksander Nikoškov pälvis kõrgeid autasusid kokkade võistlustel, samuti korraldati põnevaid teemaõhtuid. Engastegi ütleb, et Mozart oli tubli, esialgu on Noot tagasihoidlikum, aga kui kohvik saab n-ö töösse, ollakse ka ise valmis seltskondlikke üritusi korraldama.

Rebban tegeles toitlustamisega varem koolides ja vedas sealjuures oma töötajaid ka Soome ja Rootsi koolide toitlustamisega tutvuma. Loodame, et uued töötajad saavad samuti arenguks hea võimaluse. Rita Engaste peamine amet on olnud viimasel ajal kohvikupidamine Alutaguse spordikompleksis ja Kiviõli kaubanduskeskuses K5.

Rebban ütleb, et Noot on õnnestunud, kui lepingut kolme aasta pärast pikendatakse.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648