Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 687
Saada vihje
Virumaa alagrupis käib edasipääsu nimel tihe pusimine (0)
HITO ja Toila vahelised tasavägised kohtumised on kujunenud Ida-Viru korvpalli rosinaks. Mullu oli Toila edukam teises liigas ja tuli ka maakonna meistriks. Läinud laupäeval tõestas oma paremust HITO. HITO ja Toila vahelised tasavägised kohtumised on kujunenud Ida-Viru korvpalli rosinaks. Mullu oli Toila edukam teises liigas ja tuli ka maakonna meistriks. Läinud laupäeval tõestas oma paremust HITO. 

Eesti korvpalli teise liiga Virumaa alagrupis käib kahe edasipääsu koha nimel tasavägine madistamine nelja Ida-Viru meeskonna vahel, kel kõigil on tänavune hooaeg kulgenud tõusude ja mõõnadega. 

 

Tabeli tipus troonib võiduprotsendi poolest mõnevõrra üllatuslikult Narva, kes on seni saanud seitsmest mängust viis võitu. Viimati võttis eelkõige kogenud mängijatele Dmitri Nazarovile ja Sergei Senedjakile toetuv Narva kindla võidu ka maakonna paljukordse meistri HITO üle 79:64.

Ei saa mehi kokku

HITO võitis küll seitsme punktiga avaveerandi ja oli kolmega ees ka poolajaks, kuid kolmandal veerandil hakkas mängus domineerima üha paremasse hoogu läinud Narva. 34aastane Nazarov tõi tähtsas võidumängus 24 punkti ja noppis 10 lauapalli.

HITO mängiv treener Margo Tali viskas 15 punkti ja oli koos sama palju tabanud Germo Reimeriga oma meeskonna resultatiivseim.

Narva treener Guzjalja Guljajeva tõdes, et meeskond esineb sel hooajal kindlamalt tänu suuremale mängupraktikale. “Poisid on ise leidnud toetajaid ja käinud ka mitmetel välisturniiridel. Kodumängudes on meil alati 50-60 tulihingelist toetajat tribüünidel. Linn aitab omalt poolt katta sõidukulusid. Mängijad on hakanud kohtumisteks tõsisemalt häälestuma, ” loetles Guljajeva tänavuse edu põhjusi. Ta tunnustas samas ka vastaseid ning märkis, et liidrikohta hoida pole sugugi lihtne.

Margo Tali tunnistas, et nii selle kohtumise kui ka mitmed eelnevad on HITO  kaotanud peamiselt seetõttu, et pole õnnestunud kõiki oma mängijaid kohtumiseks kokku saada. Hooaja esimestes kohtumistes HITO põhimeheks olnud mullu Rakvere Tarvasse kuulunud Siim Laur on nüüdseks asunud tööle Austraalias ja loodab seal poolprofina korvpallurikarjääri jätkata. Töökohustuste tõttu on mitmetest mängudest puudunud ka keskmängija Edvard Trumm.

Trummi soolo lauavõitluses

Laupäeval toimunud vanade rivaalide HITO ja Toila vahelises lahingus oli just Trumm see, kelle hiilgemäng võidu HITO-le tõi. Trumm tõi 17 punkti ja sai kätte koguni 28 lauapalli. 85:76 võitu andsid kõva punktipanuse ka Jarko Kool (21) ja Tali ise (19). Pühapäevases mängus Narvaga andiski Tali sõnul tunda eelkõige Trummi puudumine.

Tähelepanuväärne, et nii HITO kui Toila eest käis laupäevases kohtumises platsil vaid kuus mängijat ja nii tuli enamikul kogu kohtumine rassida ilma vahetusteta. Toilat ei päästnud kaotusest ka ühe liidri Peep Belbaum 29 punkti.

Mullusel hooajal teises liigas finaali jõudnud Toila meeskonna esindaja Peeter Sööt möönis samuti, et sel sügisel on olnud meeste kokkusaamine keeruline. “Tahame alagrupis jõuda kahe parema hulka, et pääseda edasi, kuid selleks peame kaheks viimaseks mänguks kõik mehed kokku saama ja võitma,” sõnas ta.

Samas tõdes ka Guljajeva, et ega Narvalgi lihtne pole. “Pooled mängijad elavad ja töötavad Tallinnas. Kui mäng on nädalavahetusel, tulevad nad ikka kohale, nädala keskel on märksa keerukam,” sõnas ta.

Põnevust jagub

Toila kaotas kahel korral järjest Iisakule, kes oli sel hetkel tõusmas üheks Virumaa alagrupi soosikuks. Kuid ebastabiilsuse viirus tabas kohe seejärel ka Iisaku meeskonda, kes kaotas nii HITO-le kui Narvale.

“Tänavused mängud on olnud väga heitlikud, kuid enamasti küllaltki tasavägised. Põnevuse puudust ei tohiks olla,” märkis Sööt.

Margo Tali sõnul sihib HITO tagasilöökidele vaatamata järgmiseks hooajaks kohta esiliigas. “Meil mängib mitmeid noori poisse, kelle arengu jaoks on tähtis liikuda järgmisele tasemele. Aga selleks ei saa me enam lubada olukordi, kus mitmed mängijad ei saa kohale tulla,” sõnas ta, meenutades piinlikku 53punktilist allajäämist oktoobri lõpus 16aastastele Virumaa PK korvipoistele.

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /data03/virt1864/domeenid/www.pohjarannik.ee/arhiivpr/wp-content/plugins/adrotate-pro/adrotate-output.php on line 648